Φωτοβολταικά πάνελ από το 2011

Greek English

Vakis Energy

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


Η εταιρεία Vakis Energy δραστηριοποιείται στην μελέτη, κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών. Η εμπειρία των στελεχών της εταιρείας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και τεχνικές συμβουλές στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στελεχώνεται από μια ομάδα μηχανικών, οικονομολόγων, νομικών και εργατικό δυναμικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο των Φωτοβολταϊκών με στόχο την υποστήριξη και κάλυψη όλων των αναγκών που απαιτεί μια εγκατάσταση. Η εταιρεία μας έχει δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων. Προσφέρουμε ευέλικτα προγράμματα εγκατάστασης ,μελέτης, συντήρησης και καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάρκων επαγγελματικών ή οικιακών

Γιατί υπερέχουμε απο τον ανταγωνισμό

 • Ανταγωνιστικές Τιμές
 • Δυνατότητα για Άτοκες Δόσεις
 • Ευέλικτα Πακέτα στις Δικές σας Ανάγκες
 • Επώνυμος Εξοπλισμός Υψηλής Αντοχής
 • 8 Χρόνια Εμπειρία
 • Άμεση Τεχνική Υποστήριξη
 • Αξιόπιστες Λύσεις
 • Βελτιστοποίηση Παραγωγής
 • Ευχαριστημένοι Πελάτες
 • Εγγύηση Καλής Εκτέλεσης
 • Πανελλαδική Κάλυψη
 • Δίκτυο Εξειδικευμένων Συνεργατών

Στο μικροσκόπιο η προτεραιότητα των ενεργειακών κοινοτήτων στα δίκτυα ρεύματος – Μελετάει εναλλακτικά σενάρια το ΥΠΕΝ

Στο μικροσκόπιο η προτεραιότητα των ενεργειακών κοινοτήτων στα δίκτυα ρεύματος – Μελετάει εναλλακτικά σενάρια το ΥΠΕΝ

Στο μικροσκόπιο η προτεραιότητα των ενεργειακών κοινοτήτων στα δίκτυα ρεύματος – Μελετάει εναλλακτικά σενάρια το ΥΠΕΝ

Την προνομιακή πρόσβαση που έχουν στα δίκτυα οι ενεργειακές κοινότητες, με την κατά προτεραιότητα λήψη όρων σύνδεσης από τον ΔΕΔΔΗΕ, επανεξετάζει το ΥΠΕΝ, επιχειρώντας να συνδυάσει δύο προτεραιότητες: Αφενός μεν την άρση εμποδίων προς τις ενεργειακές κοινότητες (όπως επιβάλλει ο κοινοτικός κανονισμός), αφετέρου δε την παροχή προς τους ιδιώτες μεμονωμένους επενδυτές της δυνατότητας να εξεταστούν και εκείνων οι αιτήσεις, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Το θέμα το έθεσαν ορισμένοι φορείς ΑΠΕ και κυρίως ο ΣΠΕΦ προς τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΝ, Γενικό Διευθυντή Ενέργειας Δημήτρη Τσαλέμη, κατά το συνέδριο του energypress στις 24 του μηνός.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαλέμης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποφάσεις που να είναι σε ώριμο στάδιο ώστε να ληφθούν άμεσα, ωστόσο το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα είναι «πραγματικό και έντονο».

«Η προτεραιότητα που έχει δοθεί σε ένα αγαθό που βρίσκεται σε ανεπάρκεια (απόκτηση όρων σύνδεσης από τον ΔΕΔΔΗΕ) θα έπρεπε να είχε δοθεί με περισσότερη λογική. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε τώρα με διάφορες προτάσεις που υπάρχουν», αποκάλυψε ο κ. Τσαλέμης.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΝ ανέφερε ότι μια πρόταση που συζητείται, είναι να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στις ενεργειακές κοινότητες κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ώστε οι πρώτες να μην έχουν το πλεονέκτημα της κατά προτεραιότητα πρόσβασης στα δίκτυα. «Έχει διαμορφωθεί όμως μια κατάσταση και θα πρέπει κανείς να τη λάβει υπόψη» πρόεθεσε ωστόσο ο κ. Τσαλέμης.

Ο ίδιος έθεσε ως ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις, το να «προστατευτεί η αρχή της εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση». Όταν ένας πολίτης κάνει ένα αίτημα προς τους φορείς της πολιτείας, είναι εύλογο να περιμένει ότι το αίτημά του θα εξεταστεί. Όπως είναι τώρα τα πράγματα, μπορεί να μην εξεταστεί ποτέ γιατί κάποιος με προτεραιότητα θα μπαίνει συνεχώς μπροστά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλέμης, διατυπώνοντας στη συνέχεια μια προσωπκή σκέψη: Να υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός στη συγκεκριμένη προτεραιότητα. Να ξέρει κάποιος που υπέβαλε αίτημα ότι το αίτημά του θα εξεταστεί ασχέτως αν κάποιος άλλος υπέβαλε νέο αίτημα που έχει προτεραιότητα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου κατέστησε σαφές ότι οι ενεργειακές κοινότητες είναι ένα «εργαλείο προς τη νέα εποχή» το οποίο αναγνωρίζεται ως τέτοιο και στη σχετική κοινοτική οδηγία, η οποία αναφέρει ότι στο βαθμό που δημιουργούνται εμπόδια στις ενεργειακές κοινότητες, αυτά θα πρέπει να αρθούν με την πρωτοβουλία των κρατών-μελών.

Διαβάστε εδώ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με βάση ανακοίνωση του ΣΠΕΦ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑ

Προσαρμοσμένες λύσεις και προγράμματα ηλιακής ενέργειας για το σπίτι σας. Ενδιαφέρεστε?
Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ