Φωτοβολταικά πάνελ από το 2011

Greek English

Vakis Energy

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


Η εταιρεία Vakis Energy δραστηριοποιείται στην μελέτη, κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών. Η εμπειρία των στελεχών της εταιρείας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και τεχνικές συμβουλές στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στελεχώνεται από μια ομάδα μηχανικών, οικονομολόγων, νομικών και εργατικό δυναμικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο των Φωτοβολταϊκών με στόχο την υποστήριξη και κάλυψη όλων των αναγκών που απαιτεί μια εγκατάσταση. Η εταιρεία μας έχει δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων. Προσφέρουμε ευέλικτα προγράμματα εγκατάστασης ,μελέτης, συντήρησης και καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάρκων επαγγελματικών ή οικιακών

Γιατί υπερέχουμε απο τον ανταγωνισμό

 • Ανταγωνιστικές Τιμές
 • Δυνατότητα για Άτοκες Δόσεις
 • Ευέλικτα Πακέτα στις Δικές σας Ανάγκες
 • Επώνυμος Εξοπλισμός Υψηλής Αντοχής
 • 8 Χρόνια Εμπειρία
 • Άμεση Τεχνική Υποστήριξη
 • Αξιόπιστες Λύσεις
 • Βελτιστοποίηση Παραγωγής
 • Ευχαριστημένοι Πελάτες
 • Εγγύηση Καλής Εκτέλεσης
 • Πανελλαδική Κάλυψη
 • Δίκτυο Εξειδικευμένων Συνεργατών

Λύση μέσω ομαδοποίησης φωτοβολταϊκών και... προσφυγής στον ΑΔΜΗΕ προωθεί το ΥΠΕΝ για να ξεπεραστεί ο κορεσμός του ΔΕΔΔΗΕ

Λύση μέσω ομαδοποίησης φωτοβολταϊκών και... προσφυγής στον ΑΔΜΗΕ προωθεί το ΥΠΕΝ για να ξεπεραστεί ο κορεσμός του ΔΕΔΔΗΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί επενδυτές φωτοβολταϊκών, οι οποίοι, λόγω μεγέθους, σχεδιάζουν τα πάρκα τους με τη λογική της σύνδεσης στο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ (και όχι στο δίκτυο μεταφοράς), είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της χώρας το δίκτυο αυτό είναι κορεσμένο και πολλές φορές έχουν εξαντληθεί και τα περιθώρια τεχνικών παρεμβάσεων για να αυξηθεί η χωρητικότητά του.

Ειδικά, δε, με τον καταιγισμό των αιτήσεων των τελευταίων μηνών, το πρόβλημα είναι τεράστιο, καθώς ο κορεσμός του δικτύου διανομής τείνει να αφορά το σύνολο σχεδόν της χώρας.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν πλήρη επίγνωση του θέματος και αναζητούν λύση. Απαντώντας χθες κατά την ημερίδα του ΣΕΦ στις ανησυχίες των παραγωγών ΑΠΕ, η γενική γραμματέας  κ. Σδκούκου σημείωσε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ και τη ΡΑΕ  ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό και να δοθεί διέξοδος στους ενδιαφερόμενους.

«Θέλουμε να δώσουμε διέξοδο σε ενδιαφερόμενους που σήμερα «τρώνε πόρτα» από τον ΔΕΔΔΗΕ λόγω κορεσμένων δικτύων. Σκεφτόμαστε, ενδεικτικά, να μπορούν να ομαδοποιούνται πολλά φωτοβολταϊκά που σήμερα δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ λόγω κορεσμού και να κάνουν κοινό αίτημα στον ΑΔΜΗΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για λύση που ήδη εφαρμόζεται σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς, εάν ομαδοποιηθεί ένας αριθμός μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων, μπορούν να φύγουν από τους περιορισμούς του δικτύου διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) και, δημιουργώντας κρίσιμο μέγεθος ισχύος, να κάνουν κοινό αίτημα για όρους σύνδεσης στο δίκτυο μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κορεσμού παρά μόνον στις περιοχές για τις οποίες έχει βγεί σχετική απόφαση της ΡΑΕ, όπως για την Πελοπόννησο.

Το ερώτημα βεβαίως με τη λύση αυτή είναι το κατά πόσο είναι εφικτό και εύκολο να έρθουν σε συνεννόηση και να υποβάλλουν κοινό αίτημα μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑ

Προσαρμοσμένες λύσεις και προγράμματα ηλιακής ενέργειας για το σπίτι σας. Ενδιαφέρεστε?
Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ