Φωτοβολταικά πάνελ από το 2011

Greek English

Vakis Energy

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


Η εταιρεία Vakis Energy δραστηριοποιείται στην μελέτη, κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών. Η εμπειρία των στελεχών της εταιρείας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και τεχνικές συμβουλές στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στελεχώνεται από μια ομάδα μηχανικών, οικονομολόγων, νομικών και εργατικό δυναμικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο των Φωτοβολταϊκών με στόχο την υποστήριξη και κάλυψη όλων των αναγκών που απαιτεί μια εγκατάσταση. Η εταιρεία μας έχει δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων. Προσφέρουμε ευέλικτα προγράμματα εγκατάστασης ,μελέτης, συντήρησης και καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάρκων επαγγελματικών ή οικιακών

Γιατί υπερέχουμε απο τον ανταγωνισμό

 • Ανταγωνιστικές Τιμές
 • Δυνατότητα για Άτοκες Δόσεις
 • Ευέλικτα Πακέτα στις Δικές σας Ανάγκες
 • Επώνυμος Εξοπλισμός Υψηλής Αντοχής
 • 8 Χρόνια Εμπειρία
 • Άμεση Τεχνική Υποστήριξη
 • Αξιόπιστες Λύσεις
 • Βελτιστοποίηση Παραγωγής
 • Ευχαριστημένοι Πελάτες
 • Εγγύηση Καλής Εκτέλεσης
 • Πανελλαδική Κάλυψη
 • Δίκτυο Εξειδικευμένων Συνεργατών

Υλοποιείται η επένδυση των 37,97 MW της ABO Wind στα Τρίκαλα

Υλοποιείται η επένδυση των 37,97 MW της ABO Wind στα Τρίκαλα

Υλοποιείται η επένδυση των 37,97 MW της ABO Wind στα Τρίκαλα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στα Τρίκαλα για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της χώρας, μια επένδυση του Γερμανικού ενεργειακού ομίλου ABO Wind AG που ειδικεύεται στις επενδύσεις της “πράσινης” ενέργειας.

Όπως έχει αποκαλύψει παλαιότερα το thessaliaeconomy.gr πρόκειται για τέσσερις αδειοδοτημένες μονάδες οι οποίες θα αναπτυχθούν σε έκταση 800 στρεμμάτων, στα Μεγάλα Καλύβια, στο χώρο της παλιάς αλλαντοβιομηχανίας ΕΛΒΙΚ που κατείχαν οι αδερφοί Δομαζάκη της Creta Farms, οι οποίοι, παρά τις προσπάθειές τους στο παρελθόν, δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε χοιροτροφική μονάδα.

Η ABO Wind AG προχώρησε το 2018 σε συμφωνία με τους δύο επιχειρηματίες από την Κρήτη, προκειμένου να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών τους «Ενεργειακή Θεσσαλίας» και «Φάρμα Ενεργειακή» οι οποίες κατέχουν τις σχετικές άδειες παραγωγής. 

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας τα δύο αδέλφια από το Ρέθυμνο διέθεταν ποσοστό από 50% των προαναφερόμενων εταιριών. Αφού συμμετείχαν στο διαγωνισμό δημοπράτησης της Αρχής για φωτοβολταϊκά πετυχαίνοντας τα έργα τους να ενισχυθούν για την ισχύ τους, στη συνέχεια εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό 51% η ABO Wind AG. 

Πρόκειται για τέσσερα έργα συνολικά που θα αναπτυχθούν όλα στις εκτάσεις της πρώην ΕΛΒΙΚ.  Τα τρία από αυτά έχουν το καθένα ισχύ 9,89 MW και το τέταρτο 8,30 MW. 

Η ABO Wind AG είναι οι πιο έμπειροι και εξειδικευμένοι Ευρωπαίοι developers έργων ΑΠΕ  έχοντας αναπτύξει και κατασκευάσει 650 ανεμογεννήτριες, ηλιακούς σταθμούς και μονάδες παραγωγής βιοαερίου συνολικής ισχύος τουλάχιστον 1.400 Μεγαβάτ. Απασχολεί 500 άτομα προσωπικό, δραστηριοποιείται σε 18 χώρες του κόσμου και ιδρύθηκε πριν από 22 χρόνια.

Το τότε deal των Κρητικών με τους Γερμανούς είχε φέρει απομείωση του δανεισμού της Creta farms κατά 4 εκατ. ευρώ. Όμως σήμερα, μετά τα γνωστά γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, οι Γερμανοί υλοποιούν την επένδυση σε συνεργασία με τις τράπεζες στις οποίες περιήλθε το υπόλοιπο του ποσοστού των αδερφών Δομαζάκη στις παραπάνω ενεργειακές εταιρείες.

Την παρούσα χρονική περίοδο, στο χώρο της άλλοτε ΕΛΒΙΚ, συνεχίζεται η απομάκρυνση του μηχανολογικού εξοπλισμού και οι κατεδαφίσεις των κτιρίων του παλαιού συνεταιριστικού αλλαντοποιείου για την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑ

Προσαρμοσμένες λύσεις και προγράμματα ηλιακής ενέργειας για το σπίτι σας. Ενδιαφέρεστε?
Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ